Priemyselný park v Gelnici ešte len čaká na prvých investorov

29.08.2011 Gelnica

Gelnica 28. augusta (TASR) - Priemyselný park v Gelnici, ktorý nedávno otvorili, ešte len čaká na svojich prvých investorov. Primátorka Anna Nemčíková si však do budúcnosti sľubuje, že vytvorí v jednom z najchudobnejších regiónov Slovenska stovky pracovných miest. V Hnileckej doline čakajú príchod nielen domácich, ale aj zahraničných firiem.

\"Po dobu piatich rokov očakávame vytvorenie asi 240 pracovných miest,\" uviedla gelnická primátorka pre TASR. Po implementácii projektu sa tak predpokladá umiestnenie štyroch až piatich investorov. Zamestnanie by ľuďom mal priniesť elektrotechnický priemysel a ľahké strojárstvo.

Tieto odvetvia by mali pritiahnuť aj ďalšie investície potrebné na prispôsobenie výrobných a administratívnych priestorov podľa požiadaviek investorov. Priemyselný park by tak mal podľa primátorky zvýšiť aj kúpyschopnosť obyvateľov a priniesť celkový rozvoj mesta a regiónu.

Gelnica má svoj priemyselný park vďaka operačnému programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast. Mesto získalo nenávratný finančný príspevok 4,03 milióna eur z celkových oprávnených výdavkov vo výške 4,25 milióna.

\"Na získanie príspevku sme museli vypracovať kvalitnú projektovú žiadosť a spĺňať kritériá určené vo výzve na predkladanie projektu. Lokalita priemyselného parku v regióne, ktorý na svoj rast, rozvoj potrebuje získať investorov, bola jedným z kritérií pri posudzovaní žiadostí,\" uviedla primátorka.

Mestu Gelnica schválila peniaze na projekt Slovenská agentúra pre rozvoj investícií a obchodu (SARIO) ešte v roku 2008. Otvorili ho v tomto roku v polovici augusta.
 

Vyberte región

mark